Recuperació d’arxius esborrats per error

posted in: Qui Som | 0

Alguna vegada has eliminat l’arxiu que no era?

Si has esborrat algun arxiu sense adonar-te’n, a vegades,  ets a temps de recuperar-ho, calma i continua llegint que t’expliquem què has de fer:
Mira si el tens a la Paperera de reciclatge
Entra a la Paperera de reciclatge i si estigués només l’has d’arrossegar amb el ratolí fins a l’escriptori. Si no el tinguessis, el pots restaurar fent servir el servei de recuperació de còpies de seguretat.

Recuperar arxius amb l’historial
Primer de tot, has de mirar si esta activa la còpia de seguretat de l’historial d’arxius. Busca a la barra de tasques “Restaurar arxius amb historial d’arxius”. Després has de buscar l’arxiu que vulguis recuperar i un cop seleccionat has de moure’t amb les fletxes per triar la versió a recuperar, un cop seleccionada has de clicar a sobre de “Restaurar” i es guardarà a la seva ubicació original, o “Restaurar a…” i li has de dir on vols que es guardi.

No tens còpia de seguretat?

Si no trobes l’arxiu ni a la Paperera de reciclatge ni a l’historial d’arxius encara tens la possibilitat de fer servir alguna eina o programa de recuperació de dades. Al mercat hi ha moltes opcions, algunes gratuïtes com Piriform recuva, i  altres de pagament, com EraseUs Data Recovery.

Una altra possibilitat a tindre en compte és saber si aquest arxiu l’has enviat per email, si has guardat alguna còpia en algun servei de núvol (Dropbox, Drive, OneDrive, etc). Sempre és millor tenir una còpia desfasada que no tenir-ne cap.
Independentment de quin sigui l’enfocament per fer la recuperació de l’arxiu perdut, veuràs que disposes de moltes opcions per recuperar-ho, però així i tot, no t’oblidis de posar en marxa les còpies de seguretat per si tornés a passar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *