Reparació de portàtils

posted in: Qui Som | 0

Són moltes les causes per les quals pot fallar el teu portàtil. A MDVNET INFORMÀTICA som especialistes en la reparació de portàtils. Analitzem en aquest post les causes més comunes i el que podem fer per solucionar-les.

Reparació de Portàtils

Errors de software.


Igual que qualsevol ordinador els portàtils són sensibles a errors en el sistema operatiu, els programes instal·lats o a l’aparició de virus i altres malwares. En aquest cas, els símptomes habituals són que l’ordinador vagi lent, es pengi, doni missatges d’error o no arrenqui. Amb tot són les avaries més senzilles i econòmiques de resoldre. Els nostres tècnics verificaran l’estat del sistema operatiu i els programes instal·lats per tal d’actualitzar-los, reinstal·lar-los o recuperar un punt de restauració vàlid. A vegades, aquestes fallides són causades per errors físics en el sistema d’arxius o en el funcionament del disc dur. De vegades, aquests errors impliquen canviar el disc (sempre es pot canviar per un de nou més ràpid), recuperar la configuració de fàbrica o formatar el disc i tornar a reinstal·lar-lo tot. SEMPRE, el que fem és una còpia de seguretat prèvia de les dades que ens trobem al disc per tal de recuperar-les en la nova instal·lació.


Habitualment la resolució d’aquestes incidències de software impliquen una neteja, una verificació i una actualització del sistema operatiu que millora el rendiment general del portàtil i augmenta la seguretat del sistema.

Errors de Hardware


Aquests són més complicats de resoldre tot i que habitualment tenen solució. Normalment, es deriven del desgast dels components dels portàtils o són producte d’un cop o d’alguna incidència similar.


Els portàtils acostumen a tenir dos punts febles que cal sempre tractar amb cura: el connector intern de càrrega i les frontisses de la pantalla.


El connector de càrrega pot patir un trencament si li donem estrebades o forcem la connexió d’alguna manera. Amb el temps és possible que falli de forma interna i cal procedir a la seva substitució. Altres fallides relacionades amb la càrrega és el mateix carregador extern que pot fallar per un sobrecorrent o senzillament pel seu envelliment. En aquest cas és fàcil trobar un carregador de substitució sigui del mateix fabricant o un de compatible de les mateixes especificacions de voltatge. També les bateries dels portàtils acostumen a donar problemes amb el temps: no carreguen, duren molt poc, provoquen que el portàtil no arrenqui,etc.  En aquest cas també es pot substituir la bateria per una de nova original o compatible. És important saber que una bateria molt vella pot arribar a deformar-se dintre del portàtil el que pot arribar a ser un problema greu que afecti altres components del portàtil.


Quant a les frontisses que uneixen la pantalla amb el cos del portàtil és rellevant tenir cura del seu funcionament: no obrir ni tancar el portàtil “violentament”, evitar agafar i moure el portàtil per la pantalla, etc. També són molt sensibles, òbviament, a les caigudes o als cops. En qualsevol cas també es poden substituir i amb elles fins i tot tota la carcassa del portàtil. Encara que això de vegades depèn de la cadena de subministraments dels fabricants i de l’antiguitat del model de portàtil.
Altres avaries freqüents són les ruptures de la pantalla o del teclat, en tot dos casos habitualment es poden substituir. També es poden canviar de forma relativament senzilla altres components interns com les memòries RAM o el xip Wifi. Més complicat és canviar o reparar la placa base completa del portàtil, es pot fer si el fabricant manté estoc d’aquests components.


També en el nostre dia a dia reparant equipaments informàtics ens trobem amb problemes derivats de l’escalfament dels portàtils. Amb el temps poden estar fallant ventiladors interns o els canals de ventilació poden estar obstruïts per la pols. Una neteja interna i una revisió del bon funcionament d’aquests ventiladors pot tornar un portàtil amb un bon funcionament.


La reparació d’un portàtil és factible i hi ha molts problemes que es poden solucionar fàcilment i també podem donar-li una nova vida al nostre portàtil millorant els seus components (canviar HD per un SSD, ampliant memòria, canviant la bateria,…)


Finalment, sempre que iniciem una reparació fem una diagnosi inicial, avaluem les possibilitats de millora i fem un pressupost per tal que el client tingui una idea clara de la relació resultat/cost de la reparació. En alguns casos de portàtils molt antics, ens trobem amb reparacions que no són possibles o que, sobretot, resulten antieconòmiques. En aquests casos la nostra recomanació és comprar un portàtil nou o optar per algun portàtil reacondicionat equivalent. En qualsevol cas facilitem al client la possibilitat de recuperar, si és possible, les dades que hi hagi al portàtil i transferir-les a un altre dispositiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *